Фото: Tasnim

В Ірані озвучили причину загибелі президента Раїсі

Загибель президента Ірану Ебрагіма Раїсі сталася через нещасний випадок. Погодні умови були поганими, а вертоліт не впорався з вагою, яку він перевозив.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на джерело в службі безпеки Ірану, під час розслідування не було виявлено жодних доказів нападу на вертоліт Раїсі.

"Розслідування у справі про катастрофу гелікоптера аятолли Раїсі завершено. Є повна впевненість, що те, що сталося, було нещасним випадком", — йдеться у повідомленні.

Так, у ході розслідування було визначено дві причини авіакатастрофи: погодні умови були поганими, а вертоліт не витримав ваги, внаслідок чого він врізався в гору. Гелікоптер перевозив на двох людей більше, ніж дозволено протоколами безпеки.

Зазначимо, що вертоліт який перевозив президента Ірану Ібрагіма Раїсі, зазнав аварії 19 травня 2024 року поблизу кордону з Азербайджаном. В авіакатастрофі загинули чільник міністерства закордонних справ країни Хоссейн Амір-Абдуллахіан, губернатор провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, очільник п'ятничної молитви в Тебрізі Ходжатолеслам аль-Хашем та інші особи.

Нагадаємо, раніше офіційні особи США, Ірану та Ізраїлю повідомляли, що Тегеран відкладе заплановані репресії проти Ізраїлю за вбивство одного з лідерів ХАМАС, щоб дати посередникам час зробити важливі кроки для припинення вогню для завершення війни в Секторі Гази. Очільник міністерства закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані заявив, що Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії "в потрібний час і належним чином".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.08.2024 15:03