Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

В ISW пояснили безпрецендентні втрати російської авіації на Сході України

Російська армія, зважаючи на все, готова ризикувати подальшими втратами авіації заради тактичних успіхів на Сході України, ймовірно, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Військово-повітряні сили України 2 березня повідомили, що Сили оборони знищили один літак Су-34, який вранці 1 березня завдав керованих бомбових ударів по українських позиціях на Сході України. Командувач ВПС України генерал-лейтенант Микола Олещук пізніше заявив, що українські сили спробували збити ще два російські літаки Су-34 та один Су-35, а також збили один із літаків Су-34. 

Українські військові повідомили, що з 17 лютого українські сили збили 15 російських літаків. Представник ВПС України полковник Юрій Ігнат заявив, що російські війська не розміщували літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 над Азовським морем протягом останніх шести днів після знищення літака А-50 23 лютого, і мав на увазі, що відсутність літаків А-50 змушує російські літаки Су-34 і Су-35 підлітати ближче до цілей нанесення ударів. 

Попередні втрати російської авіації спонукали російські війська тимчасово знизити активність авіації по всій території України, але рівень втрат російської авіації в Україні в останні тижні ще не спонукав російські війська значно знизити активність тактичної авіації. За оцінками ISW, російські війська тимчасово встановили обмежену та локалізовану перевагу в повітрі в останні дні російського захоплення Авдіївки. 

Російські війська, ймовірно, намагаються відновити цю обмежену і локалізовану перевагу в повітрі, щоб підтримати тактичний наступ Росії на Авдіївському напрямку, і вирішили, що продовження наступальних операцій за підтримки повітря переважує ризик втрати більшої кількості літаків. ISW, як і раніше, вважає, що повідомлення про втрату 15 літаків і, можливо, кількох висококваліфікованих пілотів приблизно за два тижні не є незначними для російських військових, враховуючи, що Росія, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів КБ "Сухой".

Раніше повідомлялось, що 2 березня Повітряні сили Збройних сил України знищили російський літак Су-34.

Нагадаємо, 1 березня Сили оборони України знищили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34. Втрат ворог зазнав на Маріупольському напрямку.

Також 29 лютого російські окупанти втратили ще один винищувач Су-34. Завдяки влучним пострілам українських військових зафіксовано падіння чергового літака окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 08:22