Юрій Ігнат. Джерело: Повітряні сили ЗСУ

"Рашисти вже не так нахабніють": Ігнат пояснив, з чим пов’язана масова втрата літаків в окупантів

Російські окупанти нарощують присутність своєї авіації на Сході України. Українські сили відповідають на це масовим збиттям російських літаків у лютому 2024 року.

Про це заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ворог наростив авіаційну присутність на східному напрямку. Відповідно відреагувало наше вище військове керівництво. І Повітряні сили роблять те, що ви бачите. Збиваються російські літаки доволі далеко, не вказуватимемо точну відстань", — зазначив він.

Тобто, за словами Ігната, "російські пілоти, уже не так нахабніють, не так підлітають близько".

"Їм, аби бомба полетіла далі, потрібно підлетіти ближче, бо бомба планує, вона ж не має двигуна свого, вона планує і летить, знижуючись, втрачає швидкість. Тому російським пілотам, аби бити далі, потрібно ризикувати. Ризикуючи вони потрапляють в такі історії, як сьогоднішня — збиття Су-34", — додав він.

До того ж, за словами Ігната, в України з’являється більше засобів, щоби діставати ворога на дальніх підступах, і це, наголосив речник Повітряних сил ЗСУ, "дуже важливо".

Нагадаємо, що сьогодні російські окупанти втратили ще один винищувач Су-34. Завдяки влучним пострілам українських військових зафіксовано падіння чергового літака окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 11:19