Фото ілюстративне. Джерело: depositphotos

В Івано-Франківську ученицю ліцею не допустили до навчання через зовнішній вигляд: у що була одягнена дівчина

У ліцеї імені Івана Пулюя в Івано-Франківську стався скандал. Дев'ятикласницю не допустили до уроку через її одяг, адже у навчальному закладі — офіційний дрес-код, якого, на думку керівництва, не дотрималася дівчина. 

Відповідний пост написала мама учениці Ольга Ярошевич на своїй сторінці у Facebook. За словами жінки, інцидент трапився 4 вересня. Її доньку не допустили до навчання за неналежний зовнішній вигляд. 

"Мою доньку, ученицю ліцею імені Івана Пулюя, вигнали і не допустили до навчання за неналежний вигляд. Мені про це не повідомили, дізналася від доньки: вона зателефонувала, плачучи від безвиході та образи", — розповіла вона у своєму дописі.

Класний керівник довів до відома батьків, що тепер у них офіційний дрес-код (білий верх і чорний низ) лише 28 серпня 2024 року. 

"Одягнула моя доня те, що є у наявності....але для даного закладу цього мало.....має бути діловий стиль.......діловий у +30!!!!" — наголосила жінка.

За словами матері, "керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль — не варто пхатись у профільну освіту".

"Вразило мене те, що без жодного остраху працівники закладу в урочний час відправили її додому. Невже утиски за зовнішнім виглядом це те, що має відчувати дитина у школі", — підсумувала матір дівчинки.

Зовнішній вигляд учениці ліцею. Джерело: Facebook-сторінка мами дівчинки Ольги Ярошевич

Що кажуть у Департаменті освіти та науки

На інцидент у навчальному закладі відреагували у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

"В мережі широко обговорюється допис матері учениці одного з закладів освіти нашої громади про те, що ліцеїстку відправили додому через недотримання дрес-коду. Безумовно, одяг для школи не може бути причиною позбавлення дитини права на освіту, адже воно гарантоване усім", — йдеться у повідомленні.

Відомство звернулося до керівника ліцею за роз’ясненням ситуації. Директор закладу пояснив, що у навчальному закладі існують певні рекомендації щодо одягу учнів, які прописані та доведені до відома учасників освітнього процесу та їх батьків. Також керівник наголосив, що ці правила не є нововведенням.

"Педагогічні працівники та учні закладу також підтверджують, що ніхто не мав наміру виганяти ученицю чи ображати її. Ситуацію пояснюють автокомунікацією", -- зазначили в Департаменті освіти.

Інформацію та звернення мами ліцеїстки було скеровано Департаментом освіти та науки у заклад освіти.

Нагадаємо, раніше у столичній школі вчитель обзивав учня, який переїхав до Києва з Луганщини. Він назвав його "сєпарською гнидою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.09.2024 20:59