Фото: скріншот з відео

У Москві терміново заборонили запуски дронів і погрожують ударом у відповідь

Вночі 3 травня біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У Росії терміново впроваджують заходи безпеки.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль. Інцидент стався близько 3-ї години ночіУ соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю.

Прес-секретар диктатора Дмитро Пєсков переконує, що "графік Путіна залишається без змін", атака дронів ніяк "не вплине на проведення параду 9 травня".

"РФ залишає за собою право вжити заходів у відповідь там і тоді, де і коли вважатиме за потрібне", — заявив Пєсков.

Тим часом мер Москви Сергій Собянін заявив, що влада терміново ухвалила рішення про заборону на запуск дронів у місті, за винятком БпЛА, які використовуються за рішеннями органів влади.

Нагадаємо, вночі 3 травня у Росії у селищі Волна неподалік Криму спалахнула нафтобаза. Попередня причина — атака безпілотника. 

29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи, після яких спалахнула масштабна пожежа. За словами представника окупаційної влади, причиною пожежі стала атака безпілотного літального апарату.

Відомо, що вночі 24 квітня виникла пожежа на нафтобазі в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. У РФ вважають, що це сталося внаслідок атаки українського безпілотника. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 15:33