Фото: NATO.int

Столтенберг назвав дві найбільші "стратегічні помилки" Путіна

Президент РФ Володимир Путін не врахував хоробрість українського народу та єдність НАТО і союзників. Саме ці дві помилки він допустив ухваливши рішення про повномасштабну війну в Україні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Минув майже рік відтоді, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення в Україну та незаконну агресивну війну, яка принесла невимовні страждання народу України, порушила мир у Європі та вплинула на людей у всьому світі через продовольчу та енергетичну кризу. Президент Путін зробив дві великі стратегічні помилки. Він недооцінив силу і хоробрість народу України та його збройних сил. І він недооцінив єдність і рішучість НАТО та партнерів", — сказав Столтенберг.

За його словами, Україні надається безпрецедентна підтримка в тісній співпраці з Європейським Союзом.  

Столтенберг відзначив, що Путін не хоче миру і налаштований далі воювати. У НАТО фіксують початок нового наступу на Україну.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна де-факто вже вступила в НАТО, для того, щоб це сталося де-юре, потрібно зробити все можливе. 30 вересня 2022 року стало відомо, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Єнс Столтенберг на це заявив, що кожна демократична країна у Європі має таке право, і НАТО поважає це право. Водночас він додав, що рішення про членство має ухвалюватися усіма 30 членами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2023 12:49