Джерело: Telegram-канал Сергія Стерненка

В Одесі закрили "справу Стерненка": йдеться про його самозахист під час нападу

Приморський райсуд Одеси закрив справу, у якій громадського діяча та колишнього лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка обвинувачували у смертельних пораненнях одному з нападників на нього.

Про це сам Сергій Стерненко написав у своїх соцмережах.

"Мені самому у це не віриться, але відповідне рішення ухвалив Приморський районний суд Одеси. Сторона обвинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було умислу на умисне вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу 2018 року в Одесі", — зазначив він.

Цій справі майже шість років. Напад на Стерненка відбувся у травні 2018 року біля його дому на вулиці Сегедській в Одесі. За версією слідства, громадський діяч умисно вбив одного з нападників, Стерненко наполягав, що це був самозахист.

"Це був дуже важкий шлях — довести, що ти мав право захищатися, коли проти цього тиснула російська агентура, Аваков і ще багато істот на кшталт Киви, Шуфрича, Дубінського тощо. Але ми перемогли. Не я, а саме ми всі. Усі, хто не мовчав, хто виходив на протести і також виборював право на захист. Дякую вам!", — підсумував він.

Що відомо про справу Стерненка

На колишнього лідера одеського осередку "Правого сектора" з 2014 року скоїли три напади. Під час останнього, у травні 2018 року, на Стерненка біля під'їзду будинку напали двоє чоловіків. За версією слідства, підозрюваний смертельно травмував одного з них — 28-річного Івана Кузнєцова. Другий нападник, Олександр Ісайкул, втік з місця події.

Сторона обвинувачення наполягала, що Стерненко умисно вбив Кузнєцова. На думку прокуратури, після того, як напад не вдався, чоловік розпочав втікати. Однак підозрюваний нібито наздогнав його та завдав смертельних поранень ножем. Сам Стерненко версію прокуратури заперечував та переконує: це самозахист, а Кузнєцова він не наздоганяв. Нападник побіг уже після того, як підсудний травмував його, захищаючи власне життя.

Згодом експертиза визначила, що нападник Сергія Стерненка Іван Кузнєцов після отримання поранення в серце міг пробігти певну відстань.

Нагадаємо, 10 жовтня благодійний фонд Сергія Притули, блогер, активіст і волонтер Сергій Стерненко оголосили про початок мегазбору під назвою "Можем павтаріть" на 100 далекобійних дронів-камікадзе. До них також приєднався блогер і волонтер Ігор Лаченков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.12.2023 17:40