Фото: Офіс президента України

В Офісі президента назвали ключові тези у виступі Зеленського на Генасамблеї ООН

Президент Володимир Зеленський під час виступу перед Генасамблеєю ООН у Нью-Йорку у вересні говоритиме про українську Формулу миру, спецтрибунал та компенсації для відшкодування втрат від війни.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква агентству "Інтерфакс-Україна".

"Президент матиме виступ в Генасамблеї ООН, де буде говорити і про "формулу миру", і про створення спецтрибуналу, і про компенсаційний механізм відшкодування втрат", — сказав він. 

Жовква додав, що у Зеленського на час проведення Генасамблеї заплановано низку двосторонніх зустрічей, в тому числі з країнами Глобального Півдня та з інших континентів.

"Ми по максимуму використаємо цю можливість візиту до Нью-Йорка, який, впевнені, принесе вагомі результати", — додав заступник глави ОПУ.

На початку серпня видання Bloomberg повідомляло, що Володимир Зеленський, ймовірно, вирушить у вересні до Нью-Йорка на засідання Генеральної асамблеї ООН. Відомо, що 23 лютого Генеральна Асамблея ООН переважною більшістю голосів підтримала українську Формулу миру.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін не поїде до США для участі в 78-й сесії Генасамблеї ООН. Він вже підписав указ про склад делегації РФ, яку очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров. До її складу увійде також його заступник Сергій Вершинін і керівники п’ятьох департаментів, а також посол при ООН Василій Небензя і голова зовнішньополітичного комітету Держдуми Леонід Слуцький. Відсутність Путіна в указі, ймовірно, пояснюється тим, що після видання ордера на арешт Міжнародним кримінальним судом його закордонні поїздки значно обмежені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.08.2023 01:21