Фото: armyinform.com.ua

В окупованому Бердянську рашисти намагаються приховати свої значні втрати, — Генштаб

В тимчасово окупованому Бердянську росіяни намагаються приховати великі втрати своїх військ. Зокрема, рашисти закрили для відвідування територію у західній частині міста навколо міського моргу.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Противник продовжує зазнавати великих втрат, які намагається приховати", — йдеться у повідомлені.

На території самого моргу відзначено скупчення до десяти санітарних автомобілів та декількох автомобілів-рефрижераторів. Рух санітарних автомобілів у північному напрямку до лінії бойового зіткнення продовжується.

Атаки рашистів

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 28 бойових зіткнень. 

Вночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши вісім ракет, зокрема чотири крилаті ракети наземного базування "Іскандер", та 35 іранських ударних БпЛА типу Shahed по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено дві крилатих ракети та 20 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Крім того, ворог завдав 66 авіаційних ударів та здійснив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, іншу цивільну та адміністративну інфраструктуру.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще чотири важливі об’єкти окупантів.

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 20:55