Фото із соцмереж

В ОВА назвали кількість пошкоджених будинків у Часовому Яру: приголомшливі цифри

У Часовому Яру 80% будинків отримали критичні пошкодження та не підлягають відновленню. Окупанти вже у звичній для них манері стирають населений пункт з лиця землі.

Про це повідомив глава міської військової адміністрації Сергій Чаус, пише "Главком". Посадовець підкреслив, що у громаді пошкоджено 100% будинків — це стосується як приватних будинків, так і багатоповерхівок.

"Якщо брати багатоповерхівки, то близько 80% з них отримали критичні пошкодження, вони не підлягають ремонту", — йдеться у заяві чиновника.

Облік пошкодженого майна

Чаус запевнив, що підрахунок зруйнованого житла відбувається, проте проблемою є неможливість доступу до певних мікрорайонів у Часовому Яру через безпекову ситуацію.

"Ведеться реєстр, ми співпрацюємо з "Дією", де люди залишають свої заявки на зруйноване або пошкоджене майно. Ми бачимо ці реєстри, працюємо з ними. Основна "заморочка" наразі — це оформлення актів про зруйноване або пошкоджене майно. На жаль, ми цього робити не можемо у зв'язку з тим, що воно перебуває фактично на нулі", — зазначив глава військової адміністрації.

Сергій Чаус заявив, що загарбники б’ють по місту усім, що є у їхньому  арсеналі. Він зазначив, що росіяни не змінюють своєї тактики та намагаються стерти Часів Яр із лиця землі. 

"У нього (ворога, — ред.) є одна тактика — стирання з лиця землі. Так, як це було з Бахмутом, з Авдіївкою. Те ж саме зараз відбувається у нас. А в деяких мікрорайонах Часового Яру вже відбулося, вони вже стерті. Ворог своєї тактики не змінював — він просто усе нищить", — додав Сергій Чаус.

Посадовець також запевнив, що не дивлячись на численні спроби, на цей момент на територію міста окупанти зайти не змогли.

Нагадаємо, станом на початок квітня, в Часовому Яру на Донеччині, який обстрілюють і на який хочуть наступати окупанти, залишається 875 мешканців. Переважно це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2024 22:41