Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

В ОВА повідомили про пораненого та пожежу внаслідок російської атаки по Харківщині (фото, відео)

У ніч на 9 лютого російські загарбники завдали ударів безпілотниками по цивільній інфраструктурі Зміївської громади Харківської області. Внаслідок ворожої атаки постраждав чоловік.

Про це у Telegram повідомив начальник Харківської військової обласної адміністрації Олег Синєгубов. За словами чиновника, рятувальники ліквідовували пожежі в будівлі готелю, літнього майданчика, ресторану та трьох легкових автомобілів.

"Постраждав цивільний чоловік-охоронець, медичну допомогу надали на місці", — написав він.

Синєгубов також заявив, що внаслідок інших ударів пошкоджені приватні житлові будинки, триповерхова будівля відпочинкового комплексу та їдальня. 

"Пошкоджена та знищена виключно цивільна інфраструктура!" — додав чиновник.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю, 9 лютого, російські війська завдали удару по території України ударними безпілотниками типу "Шахед". Ворог здійснив запуск БпЛА з мису Чауда — Крим та Курської області Росії.

За інформацією Повітряних сил Збройних сил України, загалом противник запустив 16 ударних БпЛА типу "Шахед". В результаті бойової роботи знищено десять "шахедів" у межах Миколаївської, Херсонської та Харківської областей. До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України.

Раніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що війська країни-агресора використовують різну кількість ударних безпілотників для атак по Україні, щоб перевірити можливості протиповітряної оборони нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 10:04