Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

В ОВА відреагували на статтю Forbes про 500 російських танків для наступу на Куп'янськ

Збройні сили України вже шість місяців стримують росіян на Куп'янському напрямку та готові реагувати на будь-який розвиток подій. Тому заявами про підготовку Російської Федерації до масштабного наступу на цьому напрямку не вдасться налякати наших захисників.

Таку заяву зробив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Стаття Forbes про підготовку наступу РФ

У неділю, 4 лютого, з'явилась інформація, що окупанти нібито стягують до Куп'янська 500 танків, до 600 одиниць бойових машин, сотні гаубиць і 40 тисяч військових. За даними видання Forbes, захоплення Куп'янська — це основна ціль російського диктатора Путіна.

"Шматочок Харкова був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні", — йдеться у матеріалі Forbes.

Також видання наголошує, що кількість українських військ на цій частині фронту близько 20 тисяч військових і сотні танків, бойових машин і гаубиць.

"Але для українців не проблема людей і транспорту. Проблема в боєприпасах. США були одним із найбільших донорів 155-міліметрових снарядів для найкращих українських гармат, а проросійські республіканці в Конгресі США припинили допомогу Україні. Відтоді щоденний запас снарядів для українських військових скоротився на дві третини — до 2000 снарядів. Водночас російські сили випускають до 10 тисяч боєприпасів за день завдяки постійним постачанням снарядів із Північної Кореї", — заявляє Forbes.

Реакція Харківської ОВА

За словами Синєгубова, армія РФ на Куп'янському напрямку наступає із лютого 2022-го року. До цього часу загарбники не полишали спроб знову відвоювати визволені території, адже для них це логістично важлива територія.

"Тому щодня ворог не припиняє завдавати ударів: КАБи, ФАБи, артилерія, РСЗВ, дрони — РФ застосовує на Куп’янщині весь арсенал", — написав посадовець.

Синєгубов наголосив, що вже понад пів року на всіх ділянках фронту йдуть важкі бої, а рашисти ведуть штурмові дії високої інтенсивності.

"Але ЗСУ весь цей час відбивають атаки ворога, ми постійно посилюємо обороноздатність всієї області. Збройні сили готові до будь-яких подальших сценаріїв, дій противника та швидкого реагування на результати розвідки", — резюмував він.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Петропавлівки, Кучерівки, Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Крохмального та Піщаного Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Табаївка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Нагадаємо, раніше з'явилась інформація, що українським військовим вдалось досягти тактичного успіху на Бахмутському напрямку. Наші воїни просунулись поблизу Кліщіївки, але ситуація дуже динамічна й може змінюватися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 22:52