Фото: instagram.com/patron_dsns

У Росії ширять фейкову інформацію про "канонізацію" ПЦУ пса Патрона

Російські пропагандисти "склепали" новий фейк про Україну. Цього разу посіпаки Кремля поширюють в соцмережах інформацію про начебто "канонізацію" Українською православною церквою славнозвісного пса Патрона.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Задля підтвердження своєї брехні, російські фейкороби опублікували знімки з "іконою" Патрона, яка нібито з’явилася в одному з храмів ПЦУ. До посту додано й начебто цитату глави ПЦУ Епіфанія про те, що "канонізація пса допоможе залучити до церкви більше вірян, зокрема, дітей".

Насправді ж, про канонізацію пса Патрона не писали ані представники ПЦУ, ані україномовні чи англомовні медіа. За даними журналістів VoxCheck, немає й коментарів Епіфанія на цю тему у ЗМІ чи соцмережах.

Щодо ікони, яку нібито виставили у храмі, то вона була створена шахраями за допомогою штучного інтелекту, що підтвердив інструмент Hive Moderation.

Нагадаємо, росіяни вигадали нові фейки, які пов'язані зі звинуваченнями України у нібито використанні біологічної зброї. Зокрема, ворог поширює брехню щодо підготовки Службою  безпеки України та Національною поліцією провокацій з біологічною зброєю, щоб потім звинуватити Росію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.12.2023 01:13