"Марш миру" в Будапешті. Джерело: угорські ЗМІ

В Угорщині пройшов "марш миру" прихильників Орбана: деталі

У суботу, 1 червня, в Будапешті десятки тисяч людей вирішили продемонструвати свою підтримку прем'єр-міністру Віктору Орбану. Це відбулося за тиждень до виборів Європейського парламенту.

Про це повідомила агенція AP. У демонстрації, яку організатори назвали "маршем миру", взяли участь прихильники Орбана з усієї Угорщини та сусідніх країн.

Вони пройшли вздовж Дунаю в Будапешті від культового Ланцюгового мосту до острова Маргарет, розмахуючи прапорами та плакатами з написом "Ні війні".

У виступі перед прихильниками Орбан повторив свою тезу, що для його партії настав час "окупувати Брюссель" і трансформувати європейський підхід до підтримки України, яка бореться з повномасштабним вторгненням Росії.

"Ми можемо уникнути війни, тільки якщо угорські виборці підтримають уряд. Ми повинні виграти європейські вибори так, щоби брюссельські бюрократи в страху відчинили перед нами двері міста та поспіхом покинули свої кабінети", — сказав угорський прем’єр.

Він також додав, що виступає за перемогу на президентських виборах у США колишнього очільника Білого дому Дональда Трампа.

У своїй промові він заявив, що перемога Трампа в листопаді призведе до того, що він і адміністрація США сформують "трансатлантичну мирну коаліцію", яка може покласти край бойовим діям в Україні.

Нагадаємо, що, згідно зі соціологічним опитуванням, громадяни Угорщини не мають чіткого уявлення, чи варто допомагати Україні. До того ж запитання про те, чи повинен Європейський Союз надавати Києву фінансову чи якусь іншу підтримку, фактично розколює угорське суспільство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2024 08:54