Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Майже половина угорців виступає проти будь-якої допомоги Україні від Євросоюзу

Громадяни Угорщини не мають чіткого уявлення, чи варто допомагати Україні. До того ж запитання про те, чи повинен Європейський Союз надавати Києву фінансову чи якусь іншу підтримку, фактично розколює угорське суспільство.

Про це повідомив порталу 24.hu, який посилається на результати опитування компанії Závecz Research. Зокрема, 46% угорців вважають, що Європейський Союз не повинен жодним чином підтримувати Україну.

При цьому третина опитаних (32%) є поступливішими та підтримали би допомогу від Євросоюзу через фінансові, економічні та гуманітарні засоби, а 16% – також надіслали би Україні зброю та військову техніку.

Проти допомоги Україні з боку Євросоюзу в Угорщині частіше висловлюються жінки, ніж чоловіки (54% проти 38%), люди молодого та середнього віку (47% і 51% відповідно) та люди без середньої освіти (54%).

Раніше стало відомо, що Угорщина на зустрічі послів Європейського Союзу заблокувала схвалення проекту переговорної рамки про вступ України до Євросоюзу через питання прав нацменшин. А нещодавно Угорщина заблокувала схвалення Євросоюзом спрямування прибутків від російських заморожених активів на закупівлі зброї для України.

Щоправда, з найважливіших питань ЄС усе ж знаходить можливості обходити такі блокування. Проте європейські лідери визнають, що позиція Будапешта створює значні проблеми та сповільнює допомогу Україні.

Нагадаємо, декілька днів тому прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна готова "переоцінити" своє членство в НАТО. Будапешт хоче мати можливість відмовитися, якщо Північноатлантичний альянс розпочне бойові дії за межами своїх країн-членів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2024 23:52