Фото ілюстративне. Джерело: "Слово і діло"

В Україні інспекторам із паркування хочуть заборонити блокування транспортних засобів: за яких умов і чому

Комітет правоохоронної діяльності Верховної Ради України рекомендує ухвалити за основу законопроект щодо повноважень інспекторів із паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

"Метою законопроекту є тимчасове, на період дії воєнного стану, позбавлення виконавчих органів, сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування, права здійснення тимчасового затримання транспортних засобів і надання при цьому відповідних повноважень працівникам уповноважених підрозділів Національної поліції", — йдеться в повідомленні.

Зокрема, новий законопроект забороняє тимчасове затримання авто інспекторами з паркування винятково під час дії воєнного стану в Україні.

"Ухвалення акта врегулює питання тимчасового затримання авто, зокрема, під час повітряної тривоги, та дозволить зберегти життя водіїв, які змушені швидко залишати авто для пошуку укриття, порушуючи правила зупинки або стоянки", — зазначили в Раді.

Інфографіка: Верховна Рада України

Інфографіка: Верховна Рада України

Нагадаємо, що в Києві з 24 липня відновили норму оплати за паркування. Платити за місце на стоянці треба лише в будні дні з 08:00 до 22:00, в інший час паркування є безкоштовним. Оплатити послуги можна у застосунку "Київ Цифровий".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.01.2024 15:50