Фото: ДПСУ

В Україні кількість спроб незаконного перетину кордону зменшилася на 20%: у ДПСУ назвали причину

В Україні кількість чоловіків призовного віку, які намагаються незаконно перетнути кордон, порівняно з літнім періодом зменшилися на 20%. 

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"В останні кілька місяців динаміка спроб незаконного перетину кордонів йде до зниження. Якщо порівняти піковий місяць липень і станом на цей час, це зменшення на 20% кількості осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон", — зазначив він.

За його словами, спроби українців незаконно перетнути кордон продовжуються. Проте він спрогнозував, що надалі кількість охочих незаконно виїхати за кордон меншатиме через погодні умови, які перешкоджатимуть ухилянтам.  

"Ми прогнозуємо, що й надалі кількість таких охочих зменшуватиметься через погодні умови, які стануть перепоною на їхньому шляху", — зазначив Демченко.

Також речник ДПСУ додав, що через суворі перевірки прикордонниками, спостерігається зменшення числа тих, хто намагається перетнути кордон з підробленими документами.

"Наші експерти ретельно перевіряють документи – особливо у категорії чоловіків 18-60, бо саме їм під час дії військового стану, обмежена можливість залишати Україну, окрім тих, хто відповідає умовам перетину кордону та має відповідні документи. Останнім часом кількість охочих перетнути кордон із підробленими документами дещо знизилася порівняно з минулим роком", — підкреслив Демченко.

Нагадаємо, за даними Міноборони, деякі українські військовослужбовці, користуючись наданим їм правом, виїжджали за кордон на відпочинок, але потім не поверталися. Таких від початку повномасштабного вторгнення Росії нарахували 46.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.10.2024 16:08