Фото ілюстративне. Джерело: armyinform

Зеленський вніс у Раду законопроекти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану

Цього тижня відбудеться пленарне засідання Верховної Ради України. До того ж відкриють нову, вже 11 сесію парламенту, де розглянуть цілу низку важливих питань.

Про це повідомив народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк.

"Планується низка важливих голосувань", — зазначив він.

Зокрема, нардепи розглядатимуть законопроект №10449 про мобілізацію, оновлений варіант якого Міністерство оборони України знову внесло до парламенту. Железняк уже зазначав, що раніше березня закон, якщо за нього проголосують у Верховній Раді, не набере чинності. Плюс іще перехідний період — місяць.

"Також найближчим часом очікуємо що президент внесе на затвердження парламент укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації", — додав народний депутат від партії "Голос".

Він також назвав терміни цього продовження: з 14 лютого 2023 року та, дуже ймовірно, на 90 днів. Відповідно — до 13 травня 2024 року.

"Для продовження треба схвалення парламенту, де голосування заплановано вже на середину найближчого тижня. Це буде вже десяте голосування Верховної Ради за воєнний стан від початку війни", — підсумував Ярослав Железняк.

Оновлено. Через певний час після цього допису народного депутата стало відомо, що президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду законопроекти про продовження загальної мобілізації та воєнного стану на 90 днів, тобто до 14 травня.

Скріншот зі сайту Верховної Ради

Скріншот зі сайту Верховної Ради

Скріншот зі сайту Верховної Ради

Нагадаємо, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа нещодавно заявляла, що мобілізація від 400 до 500 тисяч військовозобов'язаних, а також додаткові потреби в закупівлі та модернізації військової техніки коштуватимуть для України приблизно 700 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.02.2024 10:17