Олена Шуляк. Фото: "Слуга народу"

В Україні планують створити фонд для розвитку бізнесу: хто його фінансуватиме

В Україні до 2027 року планують створити інвестиційний фонд для розвитку бізнесу на 16 мільярдів євро. До його фінансування долучатимуться європейські та міжнародні фінансові інституції.

Про це повідомила голова комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування Олена Шуляк, передає "Укрінформ".

За її словами, фонд на суму в 16 мільярдів євро планують запустити у рамках другого компоненту програми Ukraine Facility до 2027 року.

До фінансування цього фонду долучатимуться міжнародні та європейські фінансові інституції, такі як:

  • Європейський банк реконструкції та розвитку;
  • Європейський інвестиційний банк;
  • Банк розвитку Ради Європи;
  • Світовий банк. 

"Він зможе стати суттєвою підтримкою для розвитку бізнесу, зокрема того, який бачитиме себе у розвитку будівельної сфери. Будемо очікувати, як цей фонд запрацює, щоб він допомагав і будівельній галузі у тому числі", — заявила Шуляк.

При цьому вона наголосила, що для українських компаній, які працюють у сфері будівництва, відновлення країни може стати і можливістю відновлення бізнесу, оскільки відбудова зруйнованих об’єктів в Україні потребуватиме будівельних матеріалів та обладнання на суму понад 62,8 мільярда доларів.

Нагадаємо, українські підприємці, яким не виповнилось 25 років, можуть отримати грантову допомогу на суму до 150 тисяч гривень у межах державної програми "Власна справа". Для цього не обов'язково створювати робочі місця — достатньо лише зареєструватись як фізична особа-підприємець.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.10.2024 20:42