Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

В Україні розширили програму "Власна справа": хто може отримати допомогу на розвиток бізнесу

Українські підприємці, яким не виповнилось 25 років, можуть отримати грантову допомогу на суму до 150 тисяч гривень у межах державної програми "Власна справа". Для цього не обов'язково створювати робочі місця — достатньо лише зареєструватись як фізична особа-підприємець.

Про це повідомляє Telegram-канал "Уряд online".

"Через три роки для вас відкриється можливість отримати грант "Власна справа" вже на загальних умовах", — йдеться у повідомленні.

Так, підприємець зможе отримати грантову допомогу в розмірі до 250 тисяч гривень, але умовою є створення щонайменше двох робочих місць. Зокрема, звернутися задля призначення грантової допомоги можуть фізичні особи, які планують відкрити ФОП, чинні ФОПи та юридичні особи:

  • які не перебувають і не працюють на тимчасово окупованій території України;
  • які не працюють на російській території;
  • проти яких не запроваджені санкції;
  • щодо яких не було порушено справу про банкрутство;
  • яких не було притягнуто до кримінальної відповідальності за корупцію; 
  • які не мають заборгованості перед бюджетом;
  • які не виробляють та/або не продають зброю, алкогольні напої, тютюнові вироби та не займаються обміном валют;
  • які не є кредитними, страховими організаціями, інвестиційними, недержавними пенсійними фондами, професійними учасниками ринку цінних паперів, ломбардами.

Подати відповідну заявку можна на порталі "Дія", а за консультацією можна звернутися до найближчого відділення "Ощадбанку".

Нагадаємо, раніше ми писали, що деякі громадяни можуть отримувати два види соціальної грошової допомоги одночасно. Йдеться про виплати на проживання внутрішньо переміщених осіб та допомогу по малозабезпеченості. Ці два види державної соціальної підтримки не є взаємопов'язаними, тому їх можна отримувати одночасно. Зокрема, право на соцдопомогу мають малозабезпечені родини, які постійно проживають в Україні, а також інші малозабезпечені сім’ї у випадках, передбачених законом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.09.2024 10:33