Олександр Сирський. Джерело: Facebook-сторінка головнокомандувача ЗСУ

В Україні планують збільшити термін підготовки мобілізованих: Сирський розповів деталі

В Україні планують збільшити термін підготовки мобілізованих з одного до півтора місяця. Зокрема, всі, хто бере участь у навчанні військових, повинні мати бойовий досвід. 

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України генерал Олександр Сирський. Він наголосив, що наразі вже впроваджують пілотний проект, який передбачає збільшення тривалості базового загального військового вишколу з одного до півтора місяця.

"В рамках проекту була оновлена програма базової військового вишколу з урахуванням актуальних потреб і викликів. У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативні обставини дозволятимуть, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки", — додав Сирський.

Головнокомандувач зауважив, що справжнім флагманом підготовки особового складу стали Десантно-штурмові війська. Відповідний підхід до підготовки мають застосовувати й в інших військах Сил оборони.

"Зокрема, варто посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід", — зауважив Сирський.

Нагадаємо, раніше Сирський відвідував військові частинах та підрозділи, які діють на Сумщині та у Курській області Росії. За його словами, попри всі спроби противника перехопити ініціативу ситуація залишається під контролем українських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 11:01