Фото ілюстративне. Джерело: vinbazar

В Україні покращилася ситуація в енергетичній системі, але є нюанс

В Україні через потепління зменшилося навантаження на енергетичну структуру. Проте вже у неділю, на яку синоптики прогнозують погіршення погодних умов, дефіцит в системі може значно збільшитися.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго".

"Розслаблятися не варто. Вже у неділю синоптики прогнозують зниження температури й заметіль. Для енергосистеми похолодання знову створить складнощі: стрімке зростання споживання й, відповідно, збільшення навантаження", — попереджають енергетики.

В "Укренерго" заявляють, що диспетчери вже готуються до нових викликів. Проте українці повинні допомогти їм підтримувати баланс між виробництвом та споживанням. Зокрема, громадян України закликають заощадливо користуватися електрикою.

"Свідоме ощадливе споживання — звичка, корисна щодня. У енергосистеми немає вихідних — вона має бути в збалансованому стані щосекунди. Саме це забезпечує надійне енергопостачання для всіх споживачів. Ощадливість корисна для ваших гаманців та енергосистеми, яка все ще відновлюється після масованих атак ворога минулої зими", — наголосили в прес-службі.

Нагадаємо, 22 листопада в енергосистемі України фіксували дефіцит електроенергії. У зв'язку з цим у НЕК "Укренерго" закликали громадян економити світло, особливо у вечірні години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.11.2023 20:35