Фото: Fleepik

В Україні посилюється спека: влада звернулася до громадян із важливим проханням

В Україну повернулася досить спекотна погода. Проте хмарність, яка присутня у деяких регіонах, заважає сонячним підстанціям працювати на повну потужність.

Тому "Укренерго" закликає українців зменшити рівень енергоспоживання у ці дні.

Відтак, для того, аби підтримати стабільну роботу енергосистеми, потрібно в першу чергу не перевантажувати мережу, особливо в години високого споживання — з 16:00 до 23:00.

"Будь ласка, вимикайте кондиціонери та не користуйтеся потужними електроприладами у цей проміжок часу", — додали в "Укренерго".

Зокрема, у прес-службі закликають українців у другій половині дня користуватися їхніми рекомендаціями:

  • вимкнути кондиціонер та використовувати менш потужний вентилятор;
  • перенести користування електроприладами на ранок або ніч;
  • не вмикати багато приладів одночасно;
  • вимикати світло, коли виходите з приміщення.

Раніше синоптики прогнозували, що в Україні протягом тижня пануватиме спекотна погода. Так у наступні три доби в Україні переважатиме суха та жарка погода. Температура повітря вночі коливатиметься у межах +14...+20°C, у південних областях до +23°C, вдень повітря прогріється до +26...+33°CОпадів не передбачається, лише на Закарпатті та Прикарпатті вдень 16 серпня та протягом 17 серпня очікуються короткочасні дощі та грози.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр — міністр відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що в Україні вже відновили 56 трансформаторних підстанцій, зруйнованих російськими обстрілами, ще сім мають відновити до початку опалювального сезону. Це дозволить уникнути відключень споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.08.2023 16:21