Фото: Міністерство енергетики України

В Україні раніше запланованого ввели в експлуатацію енергоблок АЕС

Після завершення планових ремонтних робіт до енергосистеми країни під'єднали енергоблок однієї з атомних електростанцій. Ремонт завершили на три дні раніше, ніж було заплановано. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Зазначається, що це вже другий блок АЕС, на якому атомники цьогоріч провели необхідні ремонтні роботи. Водночас наразі до планових виходів в ремонт готуються ще кілька блоків.

"Наразі блок набирає потужність. Він додасть до енергосистеми 1000 МВт потужності", — йдеться в повідомленні. 

У Міненерго наголосили, що плановий ремонт енергоблоків — це критично необхідна процедура. Такі роботи необхідні, аби забезпечити стабільну та безперебійну роботу усіх дев'яти атомних блоків, які є в країні протягом опалювального сезону.

Як відомо, 24 травня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що в Україні доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Це пов’язано зі складною ситуацією в енергосистемі. Остаточне рішення буде ухвалено до кінця травня. 

Міністр зазначив, що найімовірнішим сценарієм під час встановлення нових тарифів стане використання диференційованого підходу до споживачів залежно від обсягів використовуваної електроенергії.

Нагадаємо, директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко вважає, що після підвищення тарифів на електроенергію відключення світла можуть стати більш тривалими. Найбільше відчують проблеми з електропостачанням мешканці столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.05.2024 10:28