Фото: Facebook Міністерства енергетики України

В Україні планують побудувати два енергоблоки на Хмельницькій АЕС

Уряд схвалив законопроект будівництва двох нових енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Наступний етап — його розгляд та схвалення Верховною Радою України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У прес-службі Міненерго заявили, що уряд схвалив розроблений Міністерством енергетики проект закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції". Законопроект визначає місця розташування енергоблоків, кількість реакторів, їх типи та загальні характеристики. Також ним передбачено загальні вимоги до проектування та будівництва.

Зазначається, що реалізувати проект планують без залучення коштів з державного бюджету України. Фінансування хочуть забезпечити коштом "Енергоатому" та з використанням кредитних можливостей.

"Атомна генерація на сьогоднішній день виробляє більшу частину електроенергії в Україні. Будівництво ще двох енергоблоків на майданчику Хмельницької АЕС посилить енергетичну безпеку та незалежність України та матиме позитивні наслідки для економіки країни загалом", — пише міністр енергетики Герман Галущенко у Facebook.

У прес-службі відомства додають, що будівництво двох атомних енергоблоків збільшить виробництво електроенергії на 16 226 млн кВт-год на рік, а відпуск – на 15 415 млн кВт-год на рік.

Нагадаємо, у березні Герман Галущенко назвав найбільшу проблему окупованої ЗАЕС. Очільник Міненерго наголосив, що ситуація з ядерним паливом на ЗАЕС є дуже серйозною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.04.2024 16:30