Хмельницька АЕС. Джерело: "Енергоатом"

Енергоблок Хмельницької АЕС під'єднали до системи раніше від запланованого

У суботу, 30 березня, після відновлювальних робіт на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС) енергоблок під'єднано до енергомережі. Це відбулося, ніж було заплановано.

Про це повідомили на Державному підприємстві "Національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом".

"Раніше на два тижні після відновлювального ремонту енергоблок Хмельницької атомної електростанції під'єднано до енергосистеми", — йдеться в заяві.

Енергетики зазначили, що станом на зараз енергоблок Хмельницької АЕС видає в українську енергосистему 300 МВт/год. Такі показники пов'язані із введеними НЕК "Укренерго" обмеженнями.

"Після зняття обмежень блок завантажимо додатково", — розповіли в "Енергоатомі".

Прес-служба підприємства запевнила, що воно робить усе задля забезпечення електроенергією споживачів у цей складний для країни час.

"Ми працюємо для України й українців!" — наголосили на Державному підприємстві "Національна атомна енергогенерувальна компанія "Енергоатом".

Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила, що дефіциту в енергосистемі наразі немає, і вона працює збалансовано, але ситуацію доводиться постійно стабілізувати. За її словами, попри достатність генерації, її важко доставляти до споживачів. Зокрема, через пошкодження генерації ситуацію постійно доводиться стабілізувати.

Нагадаємо, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Україні потрібні нові потужності розподіленої генерації на заміну тим енергетичним об’єктам, які знищили російські удари. Для цього необхідно якомога швидше розв’язати проблему заборгованостей на ринку електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.03.2024 23:33