Фото: Національний банк

В Україні роботодавці можуть отримати компенсацію за працевлаштування ВПО: про які суми йдеться

В Україні роботодавці, які працевлаштовують внутрішніх переселенців, можуть отримати компенсацію. Ці кошти можна витратити на оплату праці таких працівників.

Про це повідомляє Уряд online в Telegram.

Роботодавець може отримати компенсацію витрат на оплату праці внутрішніх переселенців (ВПО) під час воєнного стану і впродовж 30 днів після його скасування. Зокрема, йдеться про виплату восьми тисяч гривень. Максимальна тривалість виплати складає три місяці, але у разі працевлаштування ВПО з інвалідністю може тривати і шість місяців.

Як отримати компенсацію за працевлаштування ВПО

Для отримання коштів необхідно:

  • працевлаштувати внутрішньо переміщену особу на умовах трудового договору, у тому числі за сумісництвом;
  • подати заявку на отримання компенсації замість оплати праці ВПО у найближчому центрі зайнятості або через портал "Дія". Термін подання заявки — не раніше 5 календарних днів, але не пізніше 6 місяців з дня працевлаштування ВПО;
  • дочекатися результатів розгляду заявки;
  • отримати гроші;
  • подати заявку на отримання компенсації за наступний місяць у разі продовження трудових відносин із внутрішньо переміщеною особою.

Нагадаємо, з 1 березня 2024 року в Україні продовжено виплати для більшості українців, які вимушено покинули свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Йдеться про отримувачів, які належать до найвразливіших категорій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.05.2024 16:37