Фото: vsn.ua

В Україні спростили процедуру отримання УБД: які зміни відбулися

У п'ятницю, 12 липня Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанови №413, що суттєво спростить отримання статусу учасника бойових дій для деяких категорій осіб.

Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів.

За даними відомства, відтепер українським військовослужбовцям не потрібно займатися пошуком та збором необхідних документів для отримання статусу УБД. Цю функцію на себе беруть відповідні комісії, що ухвалюють рішення щодо надання статусу.

Водночас основними нововведеннями є впровадження електронного кабінету у Єдиному державному реєстрі ветеранів війни. Це спрощує доступ до необхідної інформації та здійснення відповідних записів для заявників, секретарів комісій та адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Також встановлено можливість подання заяв у паперовій або електронній формі залежно від категорії осіб.

"Завдяки новим змінам, наші захисники та захисниці більше не повинні збирати купу документів для отримання статусу учасника бойових дій. Цю функцію виконуватимуть комісії. Впровадження електронного кабінету значно спрощує доступ до інформації та підвищує ефективність адміністративних процесів", — зазначив міністр у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Нагадаємо, в Україні учасники бойових дій мають можливість отримати пільги на оплату комунальних послуг. Розмір знижки становить 75%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.07.2024 19:36