Фото: Pixabay

В Україні суттєво здорожчала популярна ягода

В Україні за останній тиждень на 39% зросли ціни на полуницю. У порівнянні з аналогічним періодом торік ягода дорожчала на 30%.

Про це повідомляють аналітики EastFruit. 

Наразі українські садівники відвантажують полуницю по 60-90 гривень за кілограм. Ціна залежить від якості та обсягу партії. За словами виробників, ціни на цю ягоду зростають через декілька причин. У першу чергу це пов'язано з пропозицією на полуницю. Вона наразі на ринку стрімко скорочується, оскільки багато садівничих господарств завершують сезон реалізації ранніх сортів.

Водночас попит на суницю садову як на свіжому ринку, так і з боку переробних компаній високий, що також сприяє зростанню цін на ягоду. Фахівці наголошують, що внаслідок подорожчання відпускні ціни на суницю садову в Україні вже в середньому на 30% вищі, ніж в аналогічний період торік.

Нагадаємо, 10 червня Державна служба статистики заявила, що у річному вимірі інфляція в Україні становила 2,0%. Індекс споживчих цін збільшився на 0,6% порівняно з квітнем. Найбільше минулого місяця подорожчали фрукти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.06.2024 13:42