Тепличні томати. Джерело: agroreview

В Україні триває зростання цін на популярний овоч

В Україні продовжують зростати ціни на тепличні томати. Подекуди це відбувається доволі різко. Причина цьому — підвищений попит на цей овоч.

Про це повідомили експерти проекту EastFruit. За їхніми підрахунками, нинішні ціни на помідори є найвищими в Україні як мінімум за останні сім років.

"Зокрема, станом на 23 серпня, тепличні комбінати відвантажували тепличний томат не дешевше за 35-50 грн/кг, що в середньому на 13% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня", — йдеться в повідомленні.

Головна причина такої різкої зміни — різке скорочення пропозиції цієї продукції в українських господарствах.

"Через сильну спеку багато виробників втратили частину врожаю, оскільки за аномальних погодних умов у липні цього року навіть захищений ґрунт не гарантував отримання всього запланованого врожаю. Додатково, українські фермери втратили значну частину врожаю ґрунтових томатів, деякі з них втрати оцінювали в 100%", — зазначили експерти.

Високий попит на тепличні овочі спостерігається, як з боку гуртових компаній, так і роздрібних мереж.

За прогнозами виробників, підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті може зберегтися наступного тижня. Якщо це станеться, то в Україні ціна на помідори буде найвищою серед усіх країн регіону.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що ціни на капусту в Україні почали поступово повзти донизу. Головна причина — відсутність попиту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.08.2024 10:34