Колаж: TrueUA

В Україні вдруге за добу оголошували повітряну тривогу: МіГ-31К злітав з іншого аеродрому

У суботу, 3 лютого, о 12:56 удруге за добу на території всієї України оголошували повітряну тривогу. Існувала загроза ракетного обстрілу через виліт літака МіГ-31К з російського аеродрому "Саваслєйка".

Про це повідомляла прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Вся Україна — ракетна небезпека!! Зафіксовано зліт МіГ-31К з аеродрому "Саваслєйка", — зазначали українські військові.

Вони закликали громадян України не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Моніторингові Telegram-канали прогнозували, що це чергове тренування рашистської авіації, тож тривога може тривати одну годину, тобто до 13:50-14:00 приблизно. Однак сирени про відбій повітряної тривоги пролунали значно швидше — о 13:15.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Як відомо, МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. До весни 2023 року українські військові не збивали "Кинджали". Проте у травні сили протиповітряної оборони вперше знищили російський "Кинджал" за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні союзники.

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що Російська Федерація накопичила близько 900 високоточних далекобійних ракет. 

За словами полковника, щоб не залишитись ні з чим, Росія використовує приблизно ту ж саму кількість ракет під час обстрілів, яку може виготовити за місяць.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 3 лютого, російські окупанти атакували Україну 14 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 і двома керованими авіаційними ракетами Х-59. Сили оборони знищили дев’ять безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 13:10