Фото ілюстративне. Джерело: volynnews

В Україні збільшили допомогу безробітним: на скільки гривень зросли виплати

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги з 1 000 гривень до 1 500 гривень. Біженці отримуватимуть 2 500 гривень.

Про це свідчить постанова фонду під номером 60 від 14 вересня 2023 року, яку зареєстрували в Мін'юсті 2 жовтня. Вона набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування та застосовується з 31 липня 2023 року.

Згідно з документом, 1 500 гривень призначається людям без страхового стажу та тим, хто працював протягом останнього року менш ніж сім місяців.

Крім того, розмір 2 500 гривень встановлено для:

  • взятих на облік внутрішньо переміщених осіб, за відсутності документів, необхідних для надання статусу безробітного;
  • внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, які не мають необхідних документів, але відомості про яких наявні в державних реєстрах.

Як відомо, в серпні 2023 року рівень офіційного безробіття в Україні впав до чергового історичного мінімуму. Кількість зареєстрованих безробітних впала до 108,7 тисячі, серед яких 78,8 тисячі — жінки. Рік тому було 278,6 тисячі безробітних. Кількість зареєстрованих безробітних, які отримують допомогу з безробіття, впала за рік з 230,5 до 45,4 тисячі осіб.

Нагадаємо, що з вересня опитування про зайнятість та безробіття українців проходитиме в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, опитування дозволить проаналізувати сучасні тенденції на ринку праці й ухвалити ефективні рішення для розвитку країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.10.2023 05:20