Фото: mukachevo-rada.gov.ua

В Україні збільшують розмір субсидій: подробиці

Через зростання тарифів в Україні частині населення переглянуть розмір житлової субсидії. Найменш забезпечені українці не відчують фінансового навантаження від підвищення комунальних платежів.

Таку заяву зробив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) Руслан Кайдаш в ході відкритого засідання. 

За його словами, субсидії переглянуть частині українців, що пов’язано з підвищенням тарифів на електроенергію, централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Кайдаш наголосив, що всі водоканали мають сконтактувати з Пенсійним фондом для оперативного перерахунку. 

"Прохання водоканалам у зв'язку з тим, що змінюються тарифи, скомунікувати з Пенсійним фондом України, який є координатором з надання пільг та субсидій, щоб оновити дані щодо тарифів на водопостачання та оперативніше відкоригувати розміри субсидій", — сказав він.

Представник НКРЕКП також запевнив, що завдяки житловим субсидіям найменш забезпечені українці не відчують фінансового навантаження від підвищення тарифів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо підвищення тарифів на водопостачання, є ганебним та не професійним. Уряд повинен представити варіанти розв'язання даного питання.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що НКРЕКП ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не порадившись з урядом. Міністру енергетики та Міністерству інфраструктури необхідно провести додаткові консультації щодо можливості перегляду таких рішень.

У липні 2023 року на українців чекає низка змін. Вони стосуватимуться різних сфер: скасовується карантин, введений через пандемію COVID-19, "Доступні ліки" продаватимуть лише за електронним рецептом, а тарифи на водопостачання зростуть у вартості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.07.2023 10:15