Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Підвищення тарифів на воду: Шмигаль зробив несподівану заяву

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не порадившись з урядом. Міністру енергетики та Міністерству інфраструктури необхідно провести додаткові консультації щодо можливості перегляду таких рішень.

Про це у Telegram заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Рішення не прийнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення", — заявив він.

Шмигаль також наголосив, що уряд наразі робить все можливе для того, щоб забезпечити соціальну справедливість.

"Збільшуємо пенсії. Виплачуємо субсидії всім, хто їх потребує. Допомагаємо регіонам для сталості тарифів на тепло і гарячу воду. Тоді як непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою уряду", — йдеться у заяві Шмигаля.

Глава уряду доручив міністру енергетики та Міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень.

Варто відзначити, що з 1 липня українцям доведеться більше платити за воду: суми у квитанціях зростуть у середньому на третину.

Нагадаємо, у липні 2023 року на українців чекає низка змін. Вони стосуватимуться різних сфер: скасовується карантин, введений через пандемію COVID-19, "Доступні ліки" продаватимуть лише за електронним рецептом, а тарифи на водопостачання зростуть у вартості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2023 18:30