Фото: depositphotos.com

В Україні знову намагаються купити Lifecell: яка компанія подала заявку та яку ціну пропонує

Турецька компанія Turkcell продає свій український підрозділ — мобільний оператор Lifecell. Покупку хоче здійснити французька інвестиційна компанія NJJ Capital, яка належить мільярдеру Ксав'є Ньєлю.

Про це пише Bloomberg.

Відомо, що заявку на купівлю компанія подала вже вдруге. Французький мільярдер заявив, що NJJ Capital погодилася заплатити 500 мільйонів доларів за підрозділи Turkcell Iletisim Hizmetleri AS в Україні. Він підкреслив, що ціна була "дешевою" в порівнянні з прибутком українського оператора Lifecell.

"Телекомунікаційні операції Niel вже ведуться в сусідній Польщі через Iliad, і великий обсяг трафіку в роумінгу між країнами означає, що угода "має сенс", — заявив Ніель на зустрічі з Паризькою прес-асоціацією для ділових журналістів у понеділок, 29 січня. 

Своєю чергою представник NJJ заявив, що остаточна ціна не буде оголошена до завершення угоди, але вона повинна становити понад 500 мільйонів доларів.

Угода надасть NJJ Capital контроль над Lifecell LLC, LLC Global Bilgi та LLC Ukrtower. Ньєль додав, що наразі угода очікує перевірок регуляторів, включаючи українського Антимонопольного комітету.

Варто зазначити, що у середині січня Антимонопольний комітет України повернув французькій NJJ Capital заяву через невідповідність документів вимогам. Так, турецька компанія Turkcell 29 грудня 2023 року підписала договір про передачу 100% часток, а також усіх прав і боргів Lifecell французькій інвестиційній компанії NJJ Capital. Рішення про підписання договору рада директорів ухвалила 20 грудня, проте ще 9 травня вирішила не розкривати інформації про можливу угоду.

Нагадаємо, 14 листопада 2023 року акціонери ПрАТ телеканалу "Інтер" змінили керівництво компаніїУ липні 2023 року бізнесмен Дмитро Фірташ викупив частку медіа у Сергія Льовочкіна. Новою головою правління телеканалу призначено Олександра Пилипця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.01.2024 17:57