Фото: Telegram Дмитро Лубінець

В Україну вдалося повернути ще одну дитину, незаконно депортовану в РФ (фото)

У вівторок, 17 жовтня, Україні вдалося повернути додому ще одну дитину в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA. Хлопчика вже передали його рідним.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Україні вдалося повернути ще одну дитину. Хлопчик вже може обійняти своїх рідних", — написав він Telegram.

Відомо, що повернення дитини здійснювалося в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Водночас технічним супроводом займалися працівники офісу омбудсмана. Повернення відбулося у рамках роботи координаційного штабу під керівництвом керівника офісу президента Андрія Єрмака.

"Працюємо далі. Невдовзі очікуємо позитивних результатів!", — додав Лубінець.

Фото: Telegram Дмитро Лубінець

Злочини Росії проти дітей

В Офісі генерального прокурора розповіли про воєнні злочини окупантів проти українських дітей. Десятки тисяч дітей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, щодня переживають нові спроби "перевиховання" та русифікації. Правоохоронці зазначають, що за півтора року внаслідок російської агресії щонайменше 503 дитини загинуло, 1117 було поранено, відомо про понад 19500 примусово переміщених дітей. У кримінальних провадженнях зафіксовано руйнування понад 2700 навчальних та виховних закладів.

За даними Центру нацспротиву, лише за останній період окупанти вивезли 50 старшокласників до Ярославля, аби агітувати їх вступати до місцевого університету імені Дємідова. Також росіяни вивозять дітей до таборів на "оздоровлення", зокрема:

  • 200 дітей з Довжанська до Анапи;
  • 200 дітей до Краснодарського краю (150 з Каховського та Генічеського районів Херсонщини, та 50 дітей з ТОТ Запоріжжя).

За даними Нацспротиву, в таборах дітям влаштовують концерти "російських зірок", а також проводять "патріотичні навчання", де місцеві педагоги промивають їм мізки. Нерідко дітей не повертають до України.

Нагадаємо, в Україну 16 жовтня повернули ще чотирьох дітей, яких росіяни вивезли до Росії із тимчасово захопленої території. Наймолодшому хлопчикові лише три рочки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 21:08