Фото: Telegram Єрмака

Уряд виділив понад 180 млн грн для виплати полоненим та їхнім сім’ям

В Україні з резервного фонду держбюджету виділили кошти на фінансову допомогу звільненим з полону військовим та сімʼям тих, хто досі перебуває в полоні. Йдеться про 180,1 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що відповідне розпорядження було ухвалено на засіданні Кабміну 17 жовтня. Зокрема, документом передбачено 129,2 мільйонів гривень на надання щорічної державної грошової допомоги родинам політв’язнів, цивільних заручників і військовополонених. Вона виплачується у розмірі 100 тисяч грн за кожен рік перебування таких осіб у місцях несвободи.

"Крім того, 50,9 мільйонів гривень будуть спрямовані на виплату по 100 тисяч гривень одноразової державної грошової допомоги звільненим із російського полону", — пояснили у відомстві.

Кошти на банківські рахунки зазначених осіб перераховуватиме Мінреінтеграції.

Нагадаємо, 18 липня президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким дозволяється звільняти зі служби військовослужбовців, які були призвані за мобілізацією та проходять її за контрактом, якщо в сім’ї бійця загинули або зникли безвісти члени родини в період воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.10.2023 20:32