Фото: Pexels

В Україну завезли партію отруєних авокадо: чим вони небезпечні

В Україну завезли партію токсичного авокадо. Країна-імпортер отруєного фрукту  Польща.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби Івано-Франківської області.

Зазначається, що з Перу через Польщу у нашу країну завезли партію небезпечних авокадо, вживання яких може спровокувати небезпечні захворювання.

Як йдеться в заяві відомства, Держпродспоживслужба Івано-Франківщини отримала дані із міжнародної системи RASFF.  В імпортному продукті виявили кадмій. Відомо, що це — важкий метал, пари якого можуть призвести до серйозного отруєння.

Так, виробником авокадо з кадмієм виявилася компанія з Перу — Agro San Jacinto S.A.C. А ось імпорт здійснювався через Польщу (RK-Impex). Одержувачем продукції є компанія "Вподобайка", яка зареєстрована в Одесі.

"Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області", — зазначають у повідомленні.

До того ж споживачів просять у разі виявлення фрукту у продажу звертатися до Держспоживслужби.

Нагадаємо, раніше у Києві зафіксували кілька випадків харчового отруєння, ймовірно, кондитерською продукцією, що містила сальмонелу. Усі постраждалі мешкають в Оболонському районі столиці. За результатами бактеріологічного обстеження, фахівцями ДУ "Київський міський ЦКПХ МОЗ України" в отриманих зразках солодощів було знайдено сальмонелу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2023 17:56