Фото: ДТЕК

В "Укренерго" назвали суму збитків через останні атаки Росії на енергосистему

Останні атаки російських окупантів на енергетичну систему України завдали збитків щонайменше на 100 мільйонів євро.

Про це повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше на 90-100 мільйонів євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання "Укренерго". Але ми готувалися до цього. Формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал", — наголосив Кудрицький.

За словами посадовця, важливу роль зіграли інженерні укріплення на наших обʼєктах. Без них пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки були б ще серйознішими.

"В регіонах, які зазнали найбільших пошкоджень, ліквідацією наслідків атак та відновленням займається 10 мобільних ремонтних бригад, фахівців експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації. Сотні висококваліфікованих енергетиків працюють цілодобово над поверненням світла в домівки українців", — зауважив Кудрицький.

Він додав, що наразі найскладніша енергетична ситуація спостерігається у трьох регіонах України. Зокрема, на Харківщині, Одещині та Дніпропетровщині.

"В регіонах, де поступово повертається енергоживлення, дуже важливо дотримуватися режиму ощадливого споживання та не вмикати всі електроприлади одразу. Це допоможе не створювати надмірне навантаження на енергосистему, яка все ще відновлюється після масованих атак. Відповідно, наші ремонтні бригади зможуть зробити свою роботу швидше", — додав Кудрицький.

Нагадаємо, у Кривому Розі, Одесі та у Харківській області запроваджують графіки відключень світла через пошкодження енергетичної системи України внаслідок російських масованих обстрілів. 

Також раніше повідомлялося, що внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 21:21