Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

"Це ціла серія, практично безперервна": в "Укренерго" порівняли ворожі атаки на енергосистему зараз і рік тому

Росія використовує безперервні комбіновані атаки, щоб знищити енергетичну систему України. Окупанти не лише змінили тактику обстрілів, а й збільшили інтенсивність.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу в Media Center Ukraine.

За його словами, за неповних півтори декади ворог випустив по об'єктах енергетики таку ж кількість шахедів, як протягом усього минулого опалювального сезону. Росіяни атакують "шахедами" енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб'єктах країни зросла.

"На сьогодні досить значна кількість теплових та гідроелектростанцій пошкоджена, що безумовно негативно впливає на енергосистему, особливо з погляду балансування енергосистеми протягом доби. Задум росіян, на жаль, не змінився, змінилася тактика — вони застосовують комбіновані удари, різні типи ракет і шахеди", — пояснив він.

Кудрицький підкреслив, що інтенсивність обстрілів по енергооб’єктах України цього року значно зросла.

"Якщо візьмемо минулий опалювальний сезон, то ми спостерігали одну масовану атаку за один-два тижні, і це була або ракетна, або атака "шахедами". Зараз це ціла серія, практично безперервна", — зазначив голова "Укренерго".

Нагадаємо, наприкінці березня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук запевняла, що подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.04.2024 15:58