Фото ілюстративне зі соцмереж

В "Укренерго" повідомили, чи відключатимуть світло у п’ятницю

У п’ятницю, 31 травня, на території всієї України не планують обмежувати енергопостачання. Однак ситуація в українській енергетиці залишається складною.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Під час зміни ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження споживання буде повідомлено додатково", — додали в "Укренерго".

Заява "Укренерго"

Джерело: "Укренерго"

Як відомо, в останні місяці російські загарбники посилили удари по енергосистемі України, що призвело до повернення графіків відключення. Спочатку обмеження стосувалися лише бізнесу, однак пізніше їх запроваджували й для побутових споживачів.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначав нещодавно, що графіки відключень можуть знову повернути, якщо в енергосистемі повторно зафіксують значний дефіцит.

До речі, вчора журналісти Forbes із посиланням на джерело в уряді повідомили, що з 1 червня тариф на електрику для побутових споживачів, які споживають на місяць понад 100 кВт, зросте одразу на 80% — з 2,64 гривні до 4,8 гривні за кіловат. Для тих, хто споживає менш як 100 кВт, тариф залишиться незмінним — 2,64 грн/кВт.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що шведський уряд надає новий пакет допомоги для України на суму понад 56 мільйонів євро. Він спрямований на відновлення енергетичної інфраструктури країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 19:11