Фото ілюстративне зі соцмереж

Тарифи на електроенергію зростуть майже вдвічі: коли уряд ухвалить таке рішення

З 1 червня тариф на електрику для побутових споживачів, які споживають на місяць понад 100 кВт, зросте одразу на 80% — з 2,64 гривні до 4,8 гривні за кіловат. Для тих, хто споживає менш як 100 кВт, тариф залишиться незмінним — 2,64 грн/кВт.

Про це повідомив Forbes із посиланням на джерело в уряді.

"Проект рішення такий, але фінальне рішення може відрізнятися", — уточнив співрозмовник видання.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко анонсував до кінця травня "остаточне рішення Кабміну" щодо нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Він обіцяв, що тарифи залежатимуть від обсягів споживання.

Теперішній рівень тарифів на електроенергію для населення не покриває собівартості її виробництва, зокрема, компаніями "Енергоатом" і "Укргідроенерго", які виплачують різницю між ринковою ціною кіловат-години та тарифами для населення в межах виконання спеціальних зобовʼязань із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів. Про це розповідав раніше Галущенко.

Як відомо, минулого року з 1 червня Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення майже вдвічі — до 2,64 гривні за кВт-год. Після підвищення тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросла орієнтовно на суму до 250 гривень.

Нагадаємо, декілька днів тому директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко заявляв, що після підвищення тарифів на електроенергію відключення світла можуть стати більш тривалими. Найбільше відчують проблеми з електропостачанням мешканці столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.05.2024 19:26