Фото: Instagram evgeniyakarpiuk

В "Укрзалізниці" відреагували на гучний скандал з "домаганнями в купе"

"Укрзалізниця" проводить службову перевірку інциденту, що стався нещодавно у поїзді "Львів — Київ". Раніше пасажирка Євгенія Карпюк заявила, що до неї чіплявся сусід по купе, а провідник відмовився її пересадити.

Про це повідомляє "Укрзалізниця". Там зазначили, що прагнуть неупередженого розгляду причин виникнення конфлікту між пасажирами.

"Якщо версія поїзної бригади про те, що причиною конфлікту між пасажирами стало спілкування пасажирки російською мовою, не підтвердиться, і виявиться, що пасажир дійсно чіплявся до іншої пасажирки й провідник не вжив відповідних дій, до нього буде застосовано дисциплінарні заходи", — йдеться в повідомленні.

У підприємстві зазначили, що мають чіткий алгоритм вирішення конфліктів, що виникають на шляху прямування поїзда.

"Перший з пунктів — звернення зі скаргою до провідника або начальника поїзда, які мають втрутитись і розсадити за необхідності пасажирів. Другий — якщо можливо, фіксація того, що відбувається, на камеру чи фото, і третій — виклик поліції поїзною бригадою на наступну на шляху прямування станцію. Якщо на якомусь з етапів процес іде не за алгоритмом, то пасажир може одразу звернутись до контактного центру УЗ за номером 0800 503 111 зі скаргою на ситуацію, що дозволить нам оперативно втрутитись і розв'язати проблему", — йдеться в повідомленні.

В "Укрзалізниці" зазначили, що з 30 червня в пілотному режимі відкрито продаж квитків до жіночих купе. Вони доступні у таких поїздах: №81 "Київ — Ужгород", №41 "Дніпро — Трускавець", №75 "Київ — Кривий Ріг", №15 "Харків — Ясіня". 

Нагадаємо, "Укрзалізниця" працює над питанням посилення безпекових заходів у пасажирських поїздах. Наразі вже розробляються IT-рішення та зміни до нормативних актів. Також компанія проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.06.2023 15:23