Фото: Тарас Висоцький. Джерело – Медіацентр Україна

В уряді зробили заяву щодо бронювання від мобілізації працівників агросектору

Працівників аграрного сектору бронюватимуть від мобілізації. Це необхідно для створення умов безпечного збору урожаю.

Про це 15 червня повідомив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час Black Sea Security Forum, пише "Суспільне".

Посадовець наголосив, що задля безпечної діяльності аграріїв прийняли декілька рішень щодо мобілізації:

"Перше — це автоматично пролонговані чинні бронювання на три місяці без необхідності подавання жодного пакета документів. Друге — подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, до цього було шість. Третє, по певних професіях, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових", — йдеться у заяві Висоцького.

Норма бронювання для агросектору

За словами міністра, загальна норма бронювання — до 50%, але по деяких професіях можна клопотати щодо збільшення цієї кількості.

Водночас Висоцький додав, що на певних напрямках кількість працівників суттєво зменшилась аж до 20%. Це свідчить про те, що зросло навантаження на решту, тому що велика частина робочої сили мобілізувалася. На його думку, найбільш потрібні і в агро секторі, і в армії — це інженерні професії, а саме трактористи, машиністи та інженери елеваторного обладнання.

Раніше голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич заявив, що в Україні точно запровадять економічне бронювання.

Зауважимо, раніше спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що економічне бронювання від військової служби не спрацювало ще в жодній країні світу. 

Нагадаємо, раніше український уряд автоматично продовжив на три місяці відстрочку від мобілізації для деяких громадян. Це стосується тих працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.06.2024 20:47