Фото ілюстративне. Джерело: sport.ua

В УЄФА відмовляться допускати юнацькі футбольні збірні Росії до змагань

Європейський футбольний союз (УЄФА) схильний відмовитися від свого плану та попереднього рішення скасувати повну заборону на участь збірних Росії у міжнародних змаганнях. Європейські футбольні чиновники планували допустити до них команди U-17.

Про це повідомила низка авторитетних британських агенцій, серед яких Sky Sports. Зазначається, що таке рішення вирішили ухвалити після негативної реакції — багато футбольних асоціацій виступили із заявою щодо бойкоту цього рішення.

В УЄФА натомість заявили, що просто "не вдалося знайти жодного технічного рішення, яке би дозволило російським збірним грати".

Також вплив мала позиція Шведської асоціації, які оголосила, що заблокує участь Росії на чемпіонаті Європи U-17 серед жінок, який прийматиме наступного року.

Наприкінці вересня УЄФА дозволив російським футболістам до 17 років брати участь у своїх змаганнях. Водночас санкції щодо інших збірних та клубів залишив у силі.

"УЄФА усвідомлює, що дітей не можна карати за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих, і твердо переконаний, що футбол ніколи не повинен переставати надсилати послання миру та надії. Особливо сумно від того, що через тривалий конфлікт покоління неповнолітніх позбавлене права змагатися в міжнародному футболі", — йшлося тоді в заяві.

Нагадаємо, що після цього на сайті Міністерства молоді та спорту України опублікували заяву, в якій наголосили, що Міжнародна федерація футболу (ФІФА) та Європейський футбольний союз (УЄФА) повинні скасувати своє рішення щодо допуску росіян на міжнародні змагання. Україна звернулася до всіх членів асоціацій з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів з країною-агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 10.10.2023 14:12