Фото: Telegram Денис Шмигаль

В яку суму оцінюються руйнування, завдані РФ Україні: Шмигаль оприлюднив цифри

Російська Федерація від початку повномасштабного вторгнення завдала Україні руйнувань на суму 411 мільярдів доларів. На відбудову наша держава наразі спрямувала поки що 60 мільярдів гривень.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Ялтинській європейській стратегії у Києві. Глава Кабміну також розповів про відновлення країни.

"Ми маємо відновити все за принципом build back better, реалізовувати великі бізнес-проекти, проекти державно-приватного партнерства. І ми працюємо над цим, готуємо нашу державу до відновлення", — сказав прем'єр.

Він наголосив, що на відбудову спрямовано 60 мільярдів гривень. Ці кошти пішли на розмінування, відновлення житла людей, відновлення й захист критичної інфраструктури.

Глава уряду заявив, що за руйнування повинна заплатити Російська Федерація. Для цього Україна й міжнародні партнери готують спеціальний компенсаційний механізм, який дасть можливість отримати гроші, необхідні для українського відновлення.

Нагадаємо, 10 вересня після першої години ночі у Києві та області працювала протиповітряна оборона. Повідомлялося про рух "шахедів" на Житомирщину та Черкащину. У столиці України під час масованої атаки дронами зафіксовано падіння уламків у Подільському, Солом'янському, Святошинському, Дарницькому та Шевченківському районах. 

За даними Київської міської військової адміністрації, ворожі дрони атакували столицю групами та з різних напрямків. Водночас у Повітряних силах наголосили, що вночі було зафіксовано пуски 33 "шахедів" у напрямку Київщини. Протиповітряній обороні вдалося знищити 26 ворожих безпілотників.

Пізніше в ОВА повідомили, що внаслідок ворожого удару було травмовано чотирьох людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 15:47