Склад "шахедів" у РФ. Фото: ВМС

У ЗСУ підтвердили знищення російського складу "шахедів" на Кубані

Засобами Військово-Морських сил Збройних сил України, у взаємодії зі Службою безпеки, вночі 21 червня було знищено склад "шахедів" та супутньої інфраструктури у Росії.

Про це повідомила прес-служба ВМС ЗСУ.

"Нові супутникові знімки підтверджують знищення в ніч на 21 червня місць зберігання та підготовки до застосування Shahed-136/Герань-2, навчальних корпусів, пунктів управління та зв’язку розрахунків цих БпЛА, що розташовані в Краснодарському краї", — йдеться у повідомленні.

Також під час атаки українським воїнам вдалося знищити й кваліфікованих інструкторів, які готували персонал з обслуговування пусків Shahed-136/Герань-2 та тих курсантів, яких навчали завдавати ударів по території України за допомогою іранських дронів.

"Військово-Морські Сили Збройних Сил України разом із побратимами із Сил оборони, продовжують знищувати ворога на землі, в морі і повітрі", — наголосили у ВМС.

Зауважимо, у ніч на 21 червня Сили оборони України успішно уразили низку об’єктів нафтопереробної галузі та інші важливі цілі Російської Федерації. Під удар, зокрема потрапили місця зберігання безпілотних літальних апаратів типу "Шахед".

Так, безпілотними авіаційними комплексами атаковано Ільський, Краснодарський та Астраханський нафтопереробні заводи. Окрім цього, завдано ударів по радіолокаційних станціях і центрах радіоелектронної розвідки російських загарбників в Брянській області та тимчасово окупованому Криму. Також Сили оборони України завдали успішного удару по місцях зберігання та підготовки до застосування Shahed-136/"Герань-2".

Нагадаємо, у ніч на 20 червня дрони атакували Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії. Там спалахнула пожежа. Також надійшла інформація про атаку на нафтопереробний завод у селищі Енем в Адигеї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 07:26