Фото: Анджей Дуда. Джерело – Офіс президента

Варшава ініціює саміт з Україною під час головування Польщі в ЄС: Дуда назвав ключові теми

На думку польського президента Анджея Дуди, що під час головування Варшави в Європейському союзі у 2025 році його країна повинна зосередитися на питанні євроінтеграції України. Також на порядку денному має стояти ліквідація наслідків агресії Російської Федерації.

Про це повідомляє "Польське радіо".

За даними джерела, Анджей Дуда запропонував організувати два саміти — зі США та Україною — під час головування Польщі в Європейському Союзі. Відповідну заяву він зробив у Президентському палаці з нагоди 20-річчя вступу Польщі до Євросоюзу.

"Я вважаю, що ми повинні організувати у Польщі два європейські саміти саме для того, щоб підкреслити важливість цих найважливіших елементів розвитку Європи для майбутнього. Перший саміт ЄС-Сполучені Штати та другий саміт Європейський Союз-Україна, зосереджені на питаннях відбудови України та вступу України до Європейського Союзу", — наголосив Дуда.

Згідно з графіком, Польща знову головуватиме в Євросоюзі у першій половині 2025 року. Як і вперше, так зване тріо держав, що головують буде сформовано разом з Данією та Кіпром.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв, що російський диктатор Володимир Путін може напасти й на інші країни, якщо виграє війну в Україні.

Раніше Анджей Дуда заявив під час прес-конференції з лідерами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Науседою, що Польща може передати Україні ракети для систем протиповітряної оборони радянського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 02.05.2024 06:45