Фото ілюстративне. Джерело: "Вікіпедія"

Вбивство підлітка в київському фунікулері: мама хлопця розповіла щемливі подробиці

Мама загиблого Максима Матерухіна — Ірина Матерухіна — розповіла нові подробиці про резонансне вбивство й особистість 16-річного підлітка в київському фунікулері. Хлопець хотів потрапити в Третю штурмову бригаду, а також стати футболістом.

Про це повідомив ТСН.ua. Мати хлопця, посилаючись на слова безпосередніх свідків вбивства, розповіла, що діти їхали у вагончику фунікулера, де майбутній убивця розпочав чіплятися спочатку до жінок, а потім — до хлопців із компанії сина.

"У сина він запитав про те, чи готовий він піти захищати державу. Син відповів: коли прийде час, то готовий. Раніше син поділився зі мною тим, що після того, як йому виповниться 18 років, хоче потрапити у Третю штурмову бригаду. Він насправді це планував і хотів цього", — зазначила Ірина Матерухіна.

За її словами, в цей час вагончик завершив свій рух, і всі розпочали виходити з нього.

"У цей момент чоловік штовхнув Максима, падаючи, мій син розбив скло головою та порізав сонну артерію. Максим пройшов ще дві сходинки в шоковому стані та впав…", — зі сльозами на очах розповіла мама хлопця.

До цього мати хлопця додала, що в неї наразі є два побоювання.

"Перше побоювання — це те, що справу замнуть. Друге — я хвилююся через те, щоби не відбувалося погроз нашій сім’ї. В мене є ще син, якому 9 років. Я боюся за нього. Я не знаю, наскільки чоловік, який вбив сина, впливовий, які у нього зв’язки, який він крутий чи блатний, скільки у нього грошей. Я хочу, щоби його посадили, хочу, щоби його покарали", — наголосила Ірина Матерухіна.

Крім того, жінка спростувала те, що її син начебто поводився некоректно у вагончику фунікулера.

"На підлітків дуже просто сказати, мовляв, що це вони могли щось сказати. Мій син таким не був, такими були і його друзі. Всі знають, що син був дуже добрим. Мій син був дуже світлою дитиною, мав дуже багато друзів, він був душею компанії. Це промінчик і сонечко й для нас, і для друзів. Син хотів стати футболістом, цього року планував підписувати контракт. Мріяв про кар’єру футболіста і грати за Україну. Хотів прославити нашу сім’ю. Син дуже хотів побудувати для нас будинок, коли виросте. Він найкращий брат. Попри перехідний вік, у нього зі мною були дуже дружні стосунки. З ним не мала складнощів, він ділився зі мною всім секретним. Він моя гордість, дуже високий — 1 метр 90 сантиметрів", — підсумувала в сльозах жінка.

Що "світить" підозрюваному

Затриманому повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Трагедія на станції фунікулера у Києві: деталі

У неділю, 7 квітня, на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в Управлінні державної охорони, та неповнолітнім. Після виходу із вагона на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Хлопець впав, розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї. Внаслідок інциденту неповнолітній помер на місці події.

"Затриманий правоохоронець вже відсторонений від виконання своїх обовʼязків. Його командування надає повне сприяння у проведенні невідкладних слідчих дій", — зазначили тоді в ДБР.

Йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві. Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном 15 років. Наразі продовжуються слідчі дії. Працівники ДБР проситимуть суд обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 9 квітня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві підлітка на станції фунікулера. Він перебуватиме під арештом без права внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.04.2024 15:24