Фото: Національна поліція

Вбивство чоловіка у київському парку "Кіото": рецидивіст проведе 14 років за гратами

У Києві судили чоловіка, який влітку 2023 року у парку "Кіото" вбив чоловіка з метою заволодіння його особистих речей. Злочинцеві призначили покарання у вигляді чотирнадцяти років позбавлення волі. 

Про це повідомила прес-служба поліції Києва.

Що відомо про вбивство

3 червня 2023 року до поліції Києва надійшов виклик, що у парку "Кіото" в Деснянському районі Києва перехожі виявили мертвим чоловіка з травмою голови. Для розслідування даного злочину на місце події прибула слідчо-оперативна група.

Працівники поліції з'ясували, що невідомий чоловік вирішив пограбувати місцевого мешканця, який йшов парком. Він вдарив його металевою палицею по голові, відібрав сумку жертви та втік. 48-річний потерпілий отримав відкриту черепно-мозкову травму, від якої помер на місці.

За результатами оперативно-пошукових заходів та невідкладних слідчих дій, поліцейські швидко встановили зловмисника. Ним виявився раніше судимий за вбивство 33-річний уродженець Вінницької області. 5 червня оперативники затримали його в Дніпровському районі столиці. 

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Як покарали вбивцю

2 лютого відбувся суд у справі щодо вбивства у парку "Кіото". Злочинця засудили до 14 років позбавлення волі. Раніше він вже скоював подібний злочин.

"Вироком Деснянського районного суду у місті Києві за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за п. 13 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство, скоєне особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, чоловікові призначено покарання у вигляді чотирнадцяти років позбавлення волі", — заявили у поліції Києва.

Нагадаємо, 31 січня у Києві під час раптового конфлікту чоловік вдарив ножем 14-річного хлопця. Від отриманої травми потерпілий помер на місці. Правоохоронці затримали підозрюваного за місцем проживання. За скоєний злочин чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.02.2024 04:19